Woonwensen senioren heel verschillend!

Mogelijkheden voor hypotheek senioren

De één wil zo lang mogelijk in de huidige woning blijven wonen. Anderen zijn op zoek naar een mooi appartement. Een toekomstbestendige wonig is ook een veel gehoorde wens. Wij merken dat er veel behoefte is aan advies over de mogelijkheden voor senioren.

Is kopen nog een optie?

Jazeker. Kopen kan juist heel aantrekkelijk zijn als u al wat ouder bent, zeker nu de rente zo laag is. Vaak is de hypotheeklast lager dan de huur. Uiteraard is uw persoonlijke situatie van belang. Heeft u nu een eigen woning of niet? Hoe hoog is uw inkomen en heeft u wel of geen spaargeld? Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Maak dan een vrijblijvende afspraak.

Kan ik mijn overwaarde gebruiken?

Er zijn veel senioren met een eigen woning zonder (of een heel kleine) hypotheek. Regelmatig krijgen wij vragen over de mogelijkheid om de overwaarde te gebruiken. Bijvoorbeeld om de woning toekomstbestendig te maken of het pensioen aan te vullen. Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld de Florius Verzilverhypotheek. Volgens de consumentenbond de veiligste manier om de overwaarde van uw huis op te nemen. Ook wij bieden deze hypotheek aan.

iStock-465848907 iStock-465848907