Speel-In Hardinxveld-Giessendam organiseert vijf voorstellingen voor kinderen met een meervoudige beperking dankzij succesvolle crowdfundingsactie

Donderdag 24 augustus 2023

De Speel-In in Hardinxveld-Giessendam is al 45 jaar hét kindervakantiespektakel in het dorp. Speciaal voor kinderen met een meervoudige beperking wilde de Speel-In deze zomer vier theatergerichte belevingsvoorstellingen organiseren, genaamd Circus Petit. Dankzij een succesvolle crowdfundingsactie werd maar liefst € 1.350 ingezameld en kon Circus Petit vorige week niet vier, maar vijf keer plaatsvinden!

Saskia Hagenaar van De Langendam Hypotheken, Verzekeringen en Bankzaken vertelt

“We werden net voor de zomervakantie benaderd door Leonie Valster van de Speel-In met de wens om dit jaar geld in te zamelen voor Circus Petit, voorstellingen organiseren speciaal kinderen met een meervoudige beperking. Ik kende Speel-In van kleins af aan en was dan ook meteen enthousiast. Circus Petit vindt plaats in een dezelfde sporthal waar de hele week activiteiten worden georganiseerd. Hier worden meer dan 40 verschillende hoeken opgezet, waarin kinderen van 6 tot 13 jaar kunnen deelnemen aan allerlei creatieve en gezellige knutsel- en spelactiviteiten. Zij kunnen hier (zelfstandig) rondlopen en kiezen welke activiteiten zij willen doen. Het doel was om geld op te halen voor vier Circus Petit-voorstellingen.”

Zeer snel het doelbedrag gehaald

“Het enige nadeel was dat alles snel moest verlopen (we hadden maar vier weken…) en dat de vakantieperiode niet de makkelijkste tijd is om geld in te zamelen. Gelukkig liep de actie als een trein. Binnen no-time haalden we zelfs genoeg op voor vijf voorstellingen.”

Promotiematerialen in eigen beheer

“We hadden echt geen tijd om te verliezen met deze actie. Het ontwikkelen van alle promotiemiddelen hebben we daarom zelf gedaan. We hebben zelf posts voor social media gemaakt en flyers ontworpen en geprint.”

Al 45 jaar een begrip in het dorp

“Het scheelt denk ik dat echt iedereen in het dorp wel meehelpt als het gaat om de Speel-In. Of het zelf als kind heeft bezocht. Je moet je voorstellen dat er 800 tot 1000 kinderen per dag op het evenement afkomen in de laatste week van de zomervakantie. Als je de leeftijd hebt bereikt dat je niet meer mee mag doen, word je vrijwilliger. Zo ging het ook bij mij. Mijn oudste dochter is dit jaar ook voor het eerst vrijwilliger.”

Verbinding jong en oud

“Wat wij heel belangrijk vonden is dat het initiatief jong en oud in het dorp verbindt. Dat maakt de week echt een buurtzaam initiatief. Een initiatief waar ontmoeting centraal staat. Zo geeft een opa les in figuurzagen, en neemt een moeder een dag vrij om een schilderworkshop te geven.”

Volgend initiatief

“We hebben de smaak te pakken en gaan met de organisatoren van de Speel-In in gesprek voor een vervolg. Omdat er zoveel vrijwilligers zijn die dit jaar hebben meegeholpen deze week, kan het maar zo zijn dat we volgend jaar iets met NLvoorElkaar doen rondom deze week!”

Meer inspiratie opdoen? Dat kan via www.samenvoordebuurt.nl 

speelin speelin