Financieel adviseurs van De Langendam Hypotheken Verzekeringen Bankzaken voor de klas

Onlangs stonden de financieel adviseurs van De Langendam Hypotheken Verzekeringen & Bankzaken uit Hardinxveld-Giessendam voor de klas. Zij gaven jongeren op school een gastles om ze wijzer over geld te maken. De kinderen leerden onder andere hoe je verstandig met geld omgaat en hoe je internetcriminelen de baas kunt blijven. De gastlessen maakten deel uit van de Week van het geld, een landelijke week om kinderen en jongeren voor te bereiden op hun financiële redzaamheid in de toekomst.
Saskia Hagenaar: “Het is belangrijk dat kinderen en jongeren ‘geldwijs’ worden. Kinderen die op jonge leeftijd met geld leren omgaan, krijgen later minder vaak financiële problemen en zijn weerbaarder tegen geldcriminelen. Daarom is financiële opvoeding ontzettend belangrijk. Maar ook ingewikkeld. Met onze gastles willen we ons steentje bijdragen.”
Naast de gastlessen tijdens de Week van het geld, geven wij het hele jaar door workshops over geldthema’s. Voor jong en oud. Hou de Facebookpagina van het kantoor in de gaten of loop binnen voor meer informatie en data.
Tip voor thuis
Saskia heeft ook nog een tip voor thuis: “Misschien een open deur, maar door de dagelijkse waan wordt het toch vaak vergeten: praat met je kind(eren) over geld. Neem een situatie die op dat moment speelt in je gezin en ga daarover een gesprek aan. Onderwerpen die mogelijk leven zijn zakgeld, iets wat je kind graag wil hebben (maar voor moet sparen) of zogenaamde “in game advertenties” waar je kind mee in aanraking komt tijdens het spelen van een online game.”

FOTO FOTO