Energiezuinig huis: check deze subsidies

Energiezuinig huis: check deze subsidies

Door de hoge energieprijzen hebben steeds meer huiseigenaren concrete plannen om hun huis duurzamer te maken. Geldt dat ook voor jou? Maak dan gebruik van de subsidies die er zijn. Dat scheelt al snel duizenden euro’s!

 

Met mos begroeid miniatuurhuisje in de natuur

Er bestaan al langer overheidssubsidies om huizen duurzamer te maken. Maar in 2022 is het nog aantrekkelijker geworden. Met de nieuwe Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je namelijk tot wel 30% van je investering terugkrijgen. Eerder was dat maximaal 20%.

 

Twee maatregelen binnen twee jaar

Uiteraard gelden er wel regels. Zo moet je binnen twee jaar tenminste twee energiebesparende maatregelen treffen. Daarbij kun je kiezen uit vijf typen isolatiemaatregelen en investeren in een (hybride) warmtepomp of zonneboiler. Ook een aansluiting op een warmtenet telt mee.

 

Verder moet je eigenaar zijn van het huis en er ook zelf wonen. Dat huis mag trouwens geen nieuwbouwwoning zijn. Als je isolerende maatregelen treft, moeten die een minimale isolatiewaarde hebben. Verder geldt er een minimaal oppervlak van 10m2 voor gevel- en spouwmuurisolatie en 20m2 voor bodem-, vloer- en dakisolatie. Gedetailleerde informatie lees je hier.

 

Subsidie berekenen

Wil je een indicatie van het subsidiebedrag dat jij kunt krijgen? Bereken het dan zelf op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met me op. Als Erkend Financieel Adviseur ben ik ook Adviseur Duurzaam Wonen. Ik kan je alles vertellen over de mogelijkheden die je hebt om jouw energiezuinige huis zo gunstig mogelijk te financieren.

 

Donderdag, 10 februari 2022

 

Meer weten?

Heb je een vraag over dit bericht of wil je meer weten over financieel advies? Neem dan gerust contact met me op.

 

Michael Kooyman

De Langendam Hypotheken Verzekeringen & Pens.

PEULENSTRAAT 247

3371 AM HARDINXVELD GIESSENDAM

 0184-615156

Stuur mij een mail

 

Erkend Financieel Adviseur

Michael Kooyman is een Erkend Financieel Adviseur. Dit biedt extra zekerheid.

 

Specialist in de woningfinanciering

Kijkt verder dan jouw hypotheek

Bewezen deskundig

Altijd up-to-date

Integer en persoonlijk

Creëert overzicht en inzicht

Houdt zich aan de beroepscode

Foto SEH 10022022 Foto SEH 10022022